Van Boom tot BlokLokaalhout

Alle Bloknoots zijn gemaakt van Lokaalhout®. Dat is hout van bomen uit de buurt die aan het einde van hun levenscyclus zijn. Via de code bij elke Bloknoot kan je in de tree and store locator zien van welk hout jouw Bloknoot gemaakt is.


Het proces

Het proces van Boom tot Bloknoot duurt ongeveer een half jaar. Een boom wordt eerst in horizontale plakken gezaagd die een aantal maanden droogtijd nodig hebben. Van de plakken worden daarna met een schaafmachine balken of planken gemaakt. Van de balken worden blokken gemaakt die handmatig met veel liefde en geduld worden bewerkt tot Bloknoot original. Van de planken worden de Bloknoot flat en de Bloknoot pocket size gemaakt.

Wij werken samen met Nederlandse vakmensen. Mensen die van hout en handwerk houden en ieder produkt met zorg en liefde mooi maken. Daar worden we blij van!


Nieuwe bomen

Bloknoot werkt alleen met Nederlandse bomen die aan het einde van hun levenscyclus zijn. We geven ze dus een tweede leven. Daarnaast planten we voor ieder Bloknoot een nieuwe boom, daar waar dat nodig is. Door het planten van deze nieuwe bomen kunnen gebieden in ontwikkeling gestructureerd meer voedsel verbouwen en een duurzame toekomst opbouwen.

1 lokale boom = 800 Bloknoots = 800 nieuwe bomen.